Teknologien skal i brug

Odense og Danmark ønsker at være helt i front, når det kommer til at afprøve og bruge velfærdsteknologier, der kan øge livskvaliteten hos den enkelte borger og samtidig frigive vigtig tid hos medarbejderne til de tungere plejeopgaver. Det er en flot og rigtig målsætning, vi har. Men nu er tiden kommet til, at vi ikke alene tester de banebrydende produkter, men også gør eksisterende teknologier til en fast del af det daglige arbejde. I 2008 testede vi robotstøvsugere på to udvalgte plejecentre i Odense Kommune. Et forsøg, der umiddelbart efter resulterede i, at byrådet afsatte midler til robotstøvsugere på samtlige plejecentre. Men det er nødvendigt, at vi på langt flere områder kommer fra forsøg til dagligdag - både i kommunerne og i regionerne. Vi kan ikke være andet bekendt over for de borgere, der kan have glæde af produkterne - og økonomisk har vi ikke råd til at lade være. Vi bliver nødt til at investere ikke alene i forsøg, men også i at indkøbe teknologierne for på lang sigt at høste både den menneskelige og den økonomiske gevinst.

I denne uge mødes de fremmeste inden for udvikling af velfærdsteknologi til en internationale konference her i Odense. Jeg er glad for, at vi kan trække sådan en konference til byen og ikke mindst glad for, at borgerne i Odense nu får lejlighed til at se og opleve et kig ind i fremtiden, når konferencen torsdag holder åbent hus i fire bud på fremtidens ældreboliger. En fremtid, hvor vi vil kunne konsultere lægen via videotelefon, få robotter til at klare rengøringen og indrettet badeværelset, så det bliver nemmere selv at klare den personlige hygiejne. Fremtidens ældrepleje vil stadig bestå af dygtige kompetente medarbejdere til pleje og omsorg, men den vil også være præget af løsninger, der gør det muligt for den enkelte at kunne klare flere ting selv.

Jeg håber, at ugens konference bliver startskuddet til, at vi rundt om i kommunerne og regionerne ikke alene tænker i udvikling, men også her og nu får brugt de gode erfaringer og løsninger, som allerede findes.

Facebook

 

Billeder

The Flickr API returned error code #95: SSL is required