Robotstøvsuger giver frihed

Inden udgangen af 2011 tager Det Kommunale Tilsyn stilling til, om kommunerne kan bede borgere købe en robotstøvsuger, frem for at en medarbejder betalt af kommunen kommer og støvsuger. I Odense venter vi med spænding på afgørelsen. Der er knaphed på hænder og økonomi i årene frem, derfor er vi nødt til at tænke nyt og se på, hvilke opgaver der kan løses anderledes. En robotstøvsuger er i dag ikke meget dyrere end en almindelig god støvsuger. Derfor mener jeg, at det i udgangspunktet er inden for rimelighedens grænser, at man selv køber sin robotstøvsuger på linje med andre forbrugsgoder i husholdningen. Det er klart, at hjemmet og den enkelte skal kunne håndtere en robotstøvsuger. Og for de der ikke har råd, må vi finde en løsning.

Fordelen ved robotstøvsugeren er, at fru Jensen beholder kontrollen over, hvornår der skal støvsuges. Hun kan støvsuge, når middagsgæsterne er gået hjem. Hun kan endda, som de fleste sætter pris på, få støvsuget, inden gæsterne kommer. Hun er altså ikke afhængig af, hvornår der kommer en og støvsuger for hende. At fru Jensen på den måde kan undvære hjælp til at støvsuge betyder samtidig, at kommunen får frigivet tid og penge til dem, der ikke kan klare sig selv.

Vores fornemmeste opgave i kommunerne er i videst muligt omfang at hjælpe den enkelte til at kunne klare sig selv mest muligt. I de kommende år bliver det endnu vigtigere, fordi vi kan se, at vi får svært ved at få medarbejdere nok til at løse opgaverne, som vi gør det i dag. Det ligger mig derfor meget på sinde, at vi indretter os, så vi også i årene frem kan tage os af den sidste på ventelisten og den, der ikke kan klare sig selv – samtidig med at vi gør vores yderste for at hjælpe den enkelte til et meningsfuldt liv.

Facebook

 

Billeder

The Flickr API returned error code #95: SSL is required