Lad os satse på det vi er gode til

Det kommer næppe som nogen overraskelse at Venstre ikke kan støtte endnu en dagsorden om et musik- og teaterhus.

Vi stod af projektet, fordi de øvrige forligspartier forpligtigede hinanden til at bruge endnu flere penge på projektet - om end det er penge ud i fremtiden - men her er der heller ingen tegn på at der kommer flere penge at rutte med.

På onsdagens byrådsmøde blev der så bedt om en udsættelse, da der ikke er kommet nogen investor frem på banen der vil være med. Det foreslås i stedet at der fortsat arbejdes videre med projektet. Men det kan vi ikke støtte.

Hvor mange arbejdstimer skal der puttes ekstra i dette? Det står ikke nævnt under økonomien - men i Venstre tør vi godt gætte på, at det ikke er gratis, at udarbejde et færdigt projektforslag. De timer, der skal bruges på det har jo også en pris - de timer mener, vi kan bruges bedre.

Hvorfor holder man desperat fast i at ville realisere en ide tiden er vokset fra?

Hvorfor er det så vigtigt at gå i andres fodspor og bygge kolosser?

Hvorfor kunne vi ikke gå vores egne veje i Odense - vi kommer ikke foran ved at følge i andres fodspor.

I Venstre vil vi langt hellere se på, hvordan vi kan skabe et rigt kulturelt område ved havnen omkring DOK 5000, hvor skuespillerskolen og musikkonservatoriet kunne blive fyrtårnene for et spirende og kreativt kulturliv. Hvor det er kulturen der er i centrum, ikke bygningen - hvor kulturen er det definerende, ikke murstenene.

Det kunne blive så godt - lad os nu prøve noget andet i stedet for at holde krampagtig fast i noget, der ikke peger fremad.

Hvis flertallet holder fast i et musik og teaterhus binder vi os for penge vi ikke har. De penge skal så findes på ex. skole, pasning, ældrepleje eller den øvrige kultur. Det handler om 215 mio. kr. over en 25 års periode ALENE for at få brugsret over lokalerne. Dernæst kommer så, ca. 10 mio. kr. hvert år - altså yderligere 250 mio kr. - for at putte noget ind i lokalerne.

Og det bliver næppe vores mange mindre kreative kulturelle miljøer, der får glæde af det. En sal med plads til flere tilhørere end den kongelige opera i København , er nok ikke lige stedet for de mere smalle kultursegmenter.

Lad nu fornuften sejre - lad os gøre det rigtige og lave et kulturelt fyrtårn, der tager afsæt i Odense, i vores mange mindre kultursegmenter, hvor der leveres musik, teater og performance af høj kvalitet. Lad os satse på det vi er gode til - i stedet for at efterligne alle andre.

Facebook

 

Billeder

The Flickr API returned error code #95: SSL is required